Ervaringen

Wilma: “Door de reuma waar ik mee te maken heb, kan ik eigenlijk niet sporten. Maar de warmte in de cabine zorgt ervoor dat mijn lichaam ontspant en kan ik toch oefeningen doen. Echt fijn, want mijn rugklachten zijn minder geworden.”

Veerle: “De proefles sprak mij aan om te doen en zelfs in die les heeft Manyee mij al geholpen met inzicht over angsten die ik toen had. Ik kom heel graag bij Slankzeeland, omdat ik liggend de oefeningen kan doe. Manyee ondersteunt me met advies. Dit wordt door mij zeer gewaardeerd.”

Ymke: “Tijdens het persoonlijke intakegesprek had ik gelijk een fijne klik met Manyee. Het voelde vertrouwd. In verband met mijn werk zijn flexibele tijden voor afspraken handig en dat kan gelukkig bij Slankzeeland. De ondersteuning van Manyee is voor mij life changing geweest.” 

Gerlinde: “Superbehandeling gehad met klankschalen en massage! Helemaal terug in mezelf, voel me volledig tot rust gekomen. Motiverend, totale ontspanning voor lichaam en geest. Terug in mijn lijf en gevoel! Top!”

Wilma: “Manyee ondersteunt de reumapijn in mijn handen met de stemvork. Dat is een fijne behandeling en daarna ben ik pijnvrij en kan ik mijn handen veel beter gebruiken.”

Mij overkwam recent wat je in je omgeving (te) vaak hoort. Na tig keer te zijn gewaarschuwd door professionals kwam ik met lichamelijke klachten in de ziektewet terecht. Rust werd voorgeschreven want ik was zowel fysiek als emotioneel opgebrand. De bekende burn-out. Vanaf dat moment krijg je te maken met het herstel maar ook het samenspel van je geest en lichaam. Eigenlijk is dat een wonderbaarlijk geheel. Je lijf zet je gewoon stil maar het is je geest die het ‘commando’ daarvoor geeft.  Mede door Manyee  ben ik inmiddels hersteld van de burn-out. Niet alleen de vele gesprekken hebben daarvoor gezorgd. Het was het totaal plaatje. Openstaan voor andere zienswijzen. Kijken naar je eigen manier van aanpakken. Hoe kan dit anders straks zodat ik niet weer uitval? Maar ook, rust in dat lichaam krijgen én houden. En ook toen was er sprake van samenspel. Of misschien is samenwerking een beter woord. Door je toegankelijk op te stellen, leer je, ervaar je. Dat gold ook voor de klankschalen. Voor iemand die op zijn tijd wel van een stevig muziekje houdt, was mijn eerste ervaring met de klankschalen op zijn minst een bijzondere. Wat komen die klanken bij je binnen. De tonen weten de juiste snaar te raken. Het doet iets met je. Het zoekt zijn weg naar binnen. Het luisteren vraagt niet zoveel van je. Maar je krijgt er ‘zomaar’ rust voor terug. Totale rust. Hoe fijn is dat? Voel het. Leer het. Ervaar het. Het is namelijk fijn!

Rugpijn/sporten bij Manyee is op 3 levels fysiek-mentaal –emotioneel/

Justa van Hermon